Elektrický sporák pro radost z vaření
Skutečnou radost z vaření budete mít díky elektrickému sporáku Romo RCV5011MX se sklokeramickou varnou deskou a multifunkční troubou. Moderní nerezové provedení činí z tohoto spotřebiče také skvělý doplněk do každého interiéru.
Ovládání tvoří uživateli oblíbené ergonomické zápustné ovladače. Ovládací panel perfektně doplňuje elektronický displej s praktickým časovačem a minutkou.
Varná deska s duozónami
Při vaření máte k dispozici 4 varné zóny, z toho jsou dvě duozóny. Obě duozóny lze zvětšit z průměru 12 cm až na velikost 18 cm a tím zvýšit výkon každé z nich z 0,6 na 1,7 kW. Zbylé dvě standardní varné zóny mají každá průměr 14,5 cm a dosahují maximálního výkonu 1,2 kW.
Z bezpečnostních důvodů je sklokeramická varná deska vybavena ukazatelem zbytkového tepla, abyste stále měli přehled o teplotě jednotlivých varných zón.
Trouba s 10 druhy ohřevu
Větší část sporáku Romo je věnována výkonné multifunkční troubě o objemu 65 l. Při přípravě svých oblíbených pokrmů máte na výběr z 10 druhů ohřevu a jejich kombinací. Kromě běžných variant můžete využít hned 3 druhy grilu – klasický, zesílený gril a gril s ventilátorem. V nabídce nechybí ani doplňkové funkce jako rozmrazování nebo rychlý ohřev.
Přístup k jídlu a manipulaci s plechy a pekáči vám maximálně usnadní teleskopický výsuv.
Energeticky nenáročný provoz
Z bezpečnostních důvodů jsou dvířka sporáku vybavena 3 skly. Jistě oceníte praktického programového průvodce na dvířkách, který vám napoví druh ohřevu včetně vhodné teploty na připravovaný pokrm.
Elektrický sporák Romo vás potěší i svou nízkou spotřebou, díky které se řadí do energetické třídy A. Průměrná spotřeba při konvenčním pečení činí 0,99 kWh a spotřeba během horkovzdušného pečení je 0,87 kWh.
V horkovzdušné troubě dochází díky ventilátoru k rovnoměrné distribuci horkého vzduch. Můžete tak péci více pokrmů najednou na více plechách současně. Pokrmy se nespálí a ani nedojde k vzájemnému prolnutí jejich chutí a vůní.
S využitím páry během pečení přípravy domácího pečiva získáte lesklý povrch připravovaných pokrmů a křupavější kůrku. Pečivo bude mít jemnou a chutnou texturu.
Gril je topná spirála umístěná v horní části trouby. Dnes je grilem zpravidla vybaven každý lepší sporák. Díky grilu je možno připravit pokrmy specifické chuti. Někdy takto bývá označena i funkce grilování u mikrovlnných trub.
Trouby jsou vybavené speciálními čisticími funkcemi. Zcela bez práce je pyrolytické čištění. Stačí pouze nastavit program čištění a teplota v troubě během procesu stoupne až na 500 °C. Během čištění dojde doslova ke spálení všech nečistot na prach. Následně je stačí už jen setřít. Další variantou je tzv. Aquaclean. Do trouby dáte pekáč naplněný půl litrem vody a aktivujete funkci čištění. Působením páry dojde ke změknutí nečistot, které se poté mnohem lépe odstraňují. Čištění také napomáhá katalytický povrch trouby. Na katalytických stěnách se nečistoty, mastnota ani tuk neusazují, a proto je stačí pouze otřít hadříkem.