Chladicí médium (chladivo) je chemická látka, která zajišťuje předávání nebo odebírání tepla. V chladicích zařízeních s kompresorem dochází k vtlačování chladiva v plynném stavu do výměníku, kde dojde k jeho ochlazení a následné přeměně na kapalinu. V případě absorpčního chlazení je chladivo pohlcováno a následně vypuzováno z pomocné kapaliny.
Izobutan R600a je plyn určený pro náplně v chladicích zařízeních, u nějž bylo prokázáno, že jeho používání nemá žádný negativní dopad na životní prostředí (dříve běžně používané freony poškozovaly ozonovou vrstvu). Kromě jiného navíc zabezpečuje nižší spotřebu energie a tichý chod zařízení.
LED (light emitting diode) je obrazová technologie využívající podsvícení diodami emitujícími světlo. Využití této technologie přispívá k vysokým úsporám energie a ke dlouhé životnosti osvětlení.
Mrazicí výkon udává informaci o tom, jaké množství čerstvých potravin je mraznička schopna zamrazit během 24 hodin. Množství je uváděno v kilogramech.
Nebo-li Akumulační doba udává, jak dlouho vydrží potraviny ve zmrazeném stavu v případě výpadku elektrického proudu. Tento parametr závisí na kvalitě izolace mrazáku. Běžně se pohybuje tato hodnota od 10 hodin výše. Čím vyšší hodnota, tím lépe.
Počet hvězdiček určuje třídu mrazení – to znamená na jakou minimální teplotu je mraznička schopna mrazit. Od toho se také odvíjí vhodná doba pro uchovávání potravin – platí, že čím vyšší je třída mrazení, tím déle lze potraviny uchovávat.
1 hvězdička : -6 °C (max. 1 týden)
2 hvězdičky -12 °C (max. 2 týdny)
3 hvězdičky : -18 °C (max. 12 měsíců)
4 hvězdičky: -24 °C (vhodné pro dlouhodobé skladování zmrazených potravin a mrazení čerstvých potravin)